zaterdag 13 mei 2017

Groen(te)

 Lekker nog de tuin in geweest. Ja, een mededeling van niks, maar het deed me goed. De bonen zitten in de grond. Had eerder gekund, maar daar ga ik het niet over hebben. Nu hopen dat het geringe aantal veenmollen, dat ik bij het spitten ben tegengekomen betekent, dat ze ook nauwelijks aanwezig zijn en ik niet zoals vorig jaar mijn bonen 3 of 4 keer moet zaaien en uiteindelijk met stukken pvc-pijp beschermen om te zien ontkiemen.

 Mooie tuin. Kan dat? Ja, dat kan. Misschien wel de mooiste die ik tot nog toe voor elkaar heb gekregen. Bloemen missen nog en het onkruid tiert welig langs de randen en op de nog niet omgespitte delen en er er is nog veel meer dat toegevoegd, verbeterd of mooier gedaan kan worden. Desalniettemin had ik vanavond een tevreden gevoel toen ik over de reeds gevulde perceeltjes keek. Hoe snel belevinge kunnen wisselen.

 Uien, bonen, tomaten/pepers. De aardappelen missen, anders was de kern van wat je hier in de tuinen ziet al gerealiseerd. Wat nog ontbreekt zijn sla, augurken, wortels, wittekool en aubergines. Vergeet ik nu iets? De minder algemene zaken zijn selderieknol, rode bieten en meloenen. Ik zie wel, wat ik nog doe. Ongeacht wat dat is, zal ik eerst weer moeten spitten en opschonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten