maandag 22 mei 2017

Belemmerend

 Eén van de buren, een begrip dat je hier ruim moet zien, had al eens een opmerking gemaakt over het verschil in grootte. Gisteren heb ik het zelf kunnen constateren. Een van de pups uit hetzelfde nest als Prada is bij iemand terecht gekomen, die naast de plek woonde waar Lady het nest had. Het enige mannetje van de zes. Net als Prada ruim vier mndn maar nauweijks de helft qua formaat.

 Ik zie dat, denk me daar het mijne bij en vrg me af, wat ik daar wel of niet aan kan of mag doen. Mariana spreekt zo iemand er dan direct op aan. Wat beter is, weet ik niet. Maar van het antwoord, dat zijn pup een andere vader heeft gedaan, klopt weinig of niks. Het beestje was zeker niet kleiner dan Prada, eerder in tegendeel, maar dat kan ook vertekening achteraf zijn.

 Het beestje zit meestal opgesloten en blaft een hoop. Gisteren liep ie vrij rond en at mijn vingers bijna mee op, toen ik hem een brokje aanbood. Iets wat ie ws niet kent en waar hij, als hij voldoende had gegeten, eerder met argwaan naar had gekeken dan zo blindelings opgeschrokt. Die krijgt gewoon niet voldoende en ws erg eenzijdig te eten. Wedje maken? Vooral oud brood.

 Maar wat doe je dan? Dwingen tot beter voeren is niet mogelijk. Aanbieden om extra te voeren ongewenste bemoeizucht. Dan maar een paar zakken voer bij de poort plempen met het risico dat het aan de varkens wordt gegeven ipv aan de pup?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten