zondag 14 mei 2017

's Weers

 De regen krijgt er maar niet genoeg van. Het gaat in buien, maar geen lentebuitjes. Dacht dat het weerbericht beterschap had beloofd. Ik ga me daar niet mee bezig houden. Ik zie het wel. Zo af en toe gooi ik wel een blik op weeronline.nl en in het algemeen klopt dat vrij aardig. Ik controleer het echter niet iedere dag, nieteens iedere week. Dat heb ik in Frankrijk een tijd gedaan, deels door de alsmaar vragende gasten, en daar krijg je op den duur iets raars van.

 Natuurlijk neem je het de voorspelling kwalijk als het regent ipv de beloofde zon. Maar op een gegeven moment plan je naar het weerbericht en is ook de zon onwelkom als regen voorspeld is. Zeker bij iemand als ik, die zo soepel schakelt als een vastgeroeste katrol. Misschien schijnt vanmiddag de zon of anders morgen. We zien het wel. Voor het spitten is een beetje nattigheid beter dan een dagenlang brandende zon met bijbehorende keiharde bovenlaag.

 Bovendien is het zondag en dan behoor je hier toch niet al teveel te doen afgezien van de uitzonderingen op de regel. En die uitzonderingen zijn zo legio dat het eigenlijk weinig uitmaakt. Het geroddel is er niet minder om en daar gaat het in een dorp toch om. Dat je met, tegen anderen bezig kunt zijn over anderen. Lijkt wel een café.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten