dinsdag 9 mei 2017

Tukkers

 Na gisteren wat door de filmpjes van Youp gebladerd te hebben op YT, vandaag hetzelfde gedaan met Herman Finkers. Prachtige vent met een heerlijke humor. Ingetogen, woordgebonden en zoals ik al eerder schreef zonder de noodzaak om met stemverheffing effect te scoren. Helaas zijn niet zoveel uitgeschreven teksten van hem in het internet te vinden, tenminste niet met de snelle scan, die ik gedaan heb. Die waar hij het over zijn vrouw heeft is grandioos. Volgens mij in de show "Na de pauze". Een beetje keuvelen en iedere keer weer die uitsmijter of kwinkslag.

 Een beetje zijn handelsmerk. Mensen noemen dat droge humor. Volgens mij is dat vooral 'Wortspielerei zum nachdenken und schmunzeln'. Het wordt niet over je uit gebraakt. Je moet ff opletten en soms zelfs nadenken. Het is speels ipv verbaal geweld.

 Een glimlach ontlokt het me haast altijd. Vaak een lach. Heerlijk is dat om ongegeneerd te kunnen lachen. En als je iets mist klik je een eindje terug op de tijdsbalk. Da's toch een groot verschil met als je op iets met bloot terecht komt, dan klik ik toch vooral verderop vooruit. De kracht van woorden via beeld. Tijd, dat ik weer een boek ter hand neem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten