maandag 15 mei 2017

Soepzooi

 De keuken heeft een goede beurt gehad. Het kon geen kwaad. Koken en poetsen gaat niet samen, dus weer de weinig fantasierijke keukens van Agnita met onze aanwezigheid vereerd. La Prut. De simpelste van allemaal. Prettig zonder een spoor van pretentie. Gaarder dan gaar is alles er. Illusies over culinaire hoogstand kun je rustig thuis laten. De bediening is vriendelijk, de prijzen letterlijk beneden alle peil en of je er met z'n tweeën of 120 anderen zit maakt, voor wat je voor je neus gezet krijgt, niks uit. De soep is altijd goed en soms ook echt warm. Een voedselvergiftiging zul je er niet oplopen en op de menukaart kijken is ook niet nodig. Gewoon wat de pot schaft.

 Vandaag was er een begrafenisgezelschap. Iets van 100 personen. Weinig droefenis, dus ws een oud mens dat uit het leven is vertrokken. Wij deinden mee op de massa. De baas zelf was aan de slag in de bedienng. Dat moest ook wel. In de keuken staan 3 of 4 personen maar de bediening wordt door één vrouw gedaan. Eentje van 7-15 en eentje voor de rest van de dag.

 Ben benieuwd wat gaat veranderen. De tent schijnt verkocht te zijn en de wisseling van de wacht is ergens in het eind van het jaar. Hopelijk niemand met pretenties, die de tent optilt naar het niveau van wat er al in 4-voud in Agnita te vinden is. Of helemaal iets anders, zou leuk zijn, of het gewoon houden bij wat het is, ook niet verkeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten