zaterdag 20 mei 2017

Feestje

 Bijzondere bbq op een aparte plek. Een kilometer of twee buiten een dorp, in the middle of nowhere een stel gebouwen waarvan eentje aardig opgeknapt, de rest muren, dak maar geen vensters. Ooit iets geweest of nooit afgemaakt? Electriciteit aanwezig. Diegene die ermee begonnen is moet goede relaties hebben gehad. Nu van een firma of van de baas van een firma die toezicht houdt op het bosbestand. Firma of dienst? Dat is in Roemenië niet altijd duidelijk.

 Via 'ons kent ons' dus hier terecht gekomen. Meer een plek om 's middags te zijn met een bbq in de open lucht. Nu was het allemaal overdekt, deels open, een ingebouwde bbq/openhaard van groepsformaat en zoals ik me niet bedacht had maar eigenlijk wel had kunnen weten, was er bij aankomst na achten nog helemaal niks gebeurd. Half een, we zaten inmiddels al een half uur binnen aan tafel en menigeen vrolijker dan bij binnenkomst, kwam het eten door. Ik weet niet, niet mijn moment van de dag voor de grootste trek.

 Vlees in verschillende soorten, beetje sla, knoflooksauce met de nadruk op knoflook en gegrilde champignons met kaas. En nog een toetje. Meerdere soorten taart. Ik ben toen afgehaakt en niet veel later zijn we naar huisgaan. Niet als eersten maar zeker ook niet als laatsten. Als ik Mariana goed begrepen heb, wilde men net gaan dansen. Om zeven uur wachten zes honden op hun ontbijt en ochtendgang ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten