maandag 22 mei 2017

Uurwerk

 Twee uur. Ruime acht uur achter de kiezen. Na ontbijt en honden de afwas gedaan. Raar om daar voor negenen mee bezig te zijn, Vervolgens een was opgestart, betalingen afgehandeld, was (was een korte) opgehangen, verzorging van de lunch overgeslagen, de krant op de bagagedrager geklemd en op de fiets het stadje in en een reeds begonnen krant op een/het terras uitgelezen. Geen schokkende score zou ik willen zeggen. Daar is natuurlijk de middag nog en het begin van de avond, maar toch.

 Niet lopen stressen maar ook niet geprobeerd om de snelheid van een slak te ondertreffen. Het kost kortom allemaal tijd, meer tijd dan me lief is. Dit zou je natuurlijk een paar weken moeten doen, voordat je erover begint te mekkeren. Afwas zal niet iedere dag gebeuren, was idem dito, krant ook. Een zo'n dag geeft een vertekend beeld. Het gaat om continuïteit in het ritme van de regelmaat.

 Maar de middag dus. De tuin is voor de avond, dus ik heb het nu voor het kiezen van een klus. Waar ga ik mijn vingers aan branden. Iets overzichtelijks graag, niet straks met meer rommel eindigen dan er nu al ligt, staat en niet hangt. Iets met verplaatsen, vrees ik. Niet mijn favoriete bezigheid, maar het kan maar beter gebeurd zijn. Niet dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten