dinsdag 30 mei 2017

Leegloper

 Energie te over dus. Theoretisch ja, in de praktijk valt dat een beetje tegen. Een goede nacht maakt nog geen goede nachtrust, dat mag duidelijk zijn. Maar het geeft niet. Vandaag geen grootse plannen. Heel simpel: tuin, tuin en nog eens tuin. Onkruid verwijderen, opnieuw zaaien van de grotendeels verdwenen bonen (veenmollen?), maaien en spitten & opschonen, maar dat laatste pas als de avond valt, mocht er dan nog energie over zijn. Ik denk niet, dat ik me dat in de volle zon ga aandoen.

 Het zou slimmer zijn om een paar uur eerder het bed te verlaten en het merendeel van de genoemde handelingen vòòr de koffie uit te voeren. Dan komen dus drie dingen samen die òf niet vanzelfsprekend zijn òf mijn voorkeur niet genieten. Onwaarschijnlijke combi dus. Dat is als wachten op de dag dat Pasen en Pinksteren samenvallen.

 En dan vergeet ik gemakshalve dat er nog wat huishoudelijke beslommeringen spelen zoals bijv. koken voor de lunch. Daarmee krimpt de dag per direct met de helft en misschien wel meer. Heerlijk zo'n enthousiast begin, dat al de nek wordt omgedraaid, voordat je ook maar een vinger hebt uitgestoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten