zaterdag 13 mei 2017

Parasiteren

 De achterstand loopt op en was ik nou zo lekker bezig met al die dingen, die allang gebeurd hadden moeten zijn, dan zou het niet zo erg zijn. Maar nee, dus. Wel bezig, maar weer met vanalles dat ongepland tussendoor komt. Hardnekkig euvel.

 De pup blijft min of meer aan de diarree. Het zou heel goed de oorzaak voor de dood van de laatste pup geweest kunnen zijn. Niet vanzelfsprekend, maar afgezwakt door de vaccinaties niet onmogelijk. Moeilijk herkenbaar en ook niet eenvoudig aan te tonen. Mn het feit dat de na afstrepen zo ongeveer enige nog resterende oorzaak ook voor mensen besmettelijk is, maakt de zaak vervelender, dan ie al is. Gisteren het grootste deel van de middag besteed aan het vinden van een gewenste medicijn. Niet gevonden, dus. Bestaat er wel voor kuikens of paarden, maar dan is de dosis resp. te klein of veel te groot. Vijfenzeventig pilletjes per keer is niet doen, net zo goed als 4,4 gr pasta uitkienen.

 Internet zou je denken, maar dat werkt in dit soort gevallen nauwelijks over de landsgrenzen en om nou iedere keer weer anderen in de benen te brengen om je het gewenste op te sturen, moet geen gewoonte worden. Alternatieven, dus. Die zijn wel beschikbaar blijkt. Raar alleen, dat niemand uit zichzelf daarmee komt aanzetten. Specialisten! Je zult er maar afhankelijk van zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten