woensdag 24 mei 2017

Waterkracht

 Geen prachtig blauwe dag vandaag, maar een aangename temperatuur bij grijze lucht. Geen volle zon. Prachtige dag om een stevig eind op te schieten in de tuin. Als ..... ik niet net voor het aantrekken van mijn werkschoenen in de linker ooghoek een snel aanstormende donkergrijze lucht had gezien. Ok, ff wachten. Beetje regen kan geen kwaad. Een beetje (!).

 Wat in het laatste halfuur naar beneden is gekomen was meer dan in een normale mnd, als ik een schatting mag doen. Pootje baden op straat, een heuse regendouche, binnenplaatsbreed. Die tuin kan ik vandaag uit mijn hoofd zetten. Water geven hoeft ook niet meer. Tsjoe, wat een watergeweld.

 En passent kunnen bekijken wat gebeurd, waar ik in de afgelopen weken al een paar keer het resultaat van heb mogen gezien. D'r komt zoveel water de dorpstraat naar beneden, dat onze prachtige goot in de aangelegd parkeerplaats dat niet getrokken krijgt. Was het alleen water, zou het niet zo'n punt zijn, maar de eerste (of laatste) paar meter bij de buurman bergop zijn nog niet begroeid sinds het vertrek van de aannemer. Zand, fijn grind en stenen zijn met het regenwater een paar meter naar beneden verplaatst en vormen prachtige stroompatronen voor onze poort. Daar hebben we de boel niet voor laten bestraten. De stoep vegen kan geen kwaad maar hoeft nou ook weer geen gewoonte te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten