dinsdag 16 mei 2017

Ruggesteuntje?

 Hoppa. Een nwe dag. Weer een nwe dag Steeds weer een nwe dag. Zou een oude dag zo af en toe niet beter zijn? Niet teveel zoals bij Groundhog day maar soms een dag, die je al gehad heb, lijkt me wel aardig. Hoef je je niet af te vragen, wat je gaat doen of wat gaat gebeuren. Hoef je, als het goed is, helemaal niks te doen, omdat je het nl al gedaan hebt. Is dat waar het om gaat? Helemaal niks doen?

 Nee, daar gaat het niet om. De kwestie is, dat het leuk klinkt maar je het je iedere keer wel weer moet bedenken. Niet dat niks natuurlijk, maar wat je dan wel gaat doen. Dan krijg je van die neigingen om het bed maar niet uit te gaan. Werkt niet. Leuk voor een half uurtje extra en dan is daar de lol vanaf. Dan gaan de benen ernaast en begin je ongewild met de vrg "Wat gaan we doen of niet doen vandaag?".

 Is dat misschien waarom zoveel mensen het prettig vinden om werk te hebben? Naast het noodzakelijke inkomen natuurlijk. Je niet iedere dag hoeven afvragen, wat je gaat doen? Sterker nog, in de gelegenheid zijn om te mopperen, dat je iets moet doen, waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar waar je helaas ook niet onderuit kunt komen. Volgens mij is dat het hoogst haalbare ochtendresultaat na het gedachtenloos in bed kunnen blijven liggen. Volgens mij moet dat mopperen mij ook lukken. Met het ergens niet onderuit kunnen komen ligt het een stuk moeilijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten