woensdag 28 december 2016

Vooruitblikken

 Nog geen 24 uur retour en alles, maar dan ook alles weer bij het oude. Misschien een aardig idee om daar in 2017 de aandacht en energie in te steken ipv in het verdere verbouwen. Afronden! De eigen plekken realiseren, de rest z'n plek geven en onszelf een huis dat schoon is èn schoon te houden is. Zou mooi zijn als we dat voor elkaar weten te boksen, voor we een jaar onder het bouwstof en tussen de dozen leven.

 Hopelijk lukt het op die manier om iets van een werkbare draai te vinden. Ieder voor zich dan, de gemeenschappelijke draai is niet het probleem. Tuin, lezen, blog & aanverwante, koken en klussen zijn de ingrediënten voor mijn mix. Hoe dat bij Mariana zit, zou ik eerlijk gezegd niet weten. Krijg daar geen zicht op. In 24 was het voornamelijk de rotzooi opruimen, die haar moeder met haar willen maar nauwelijks meer kunnen overal van maakte en naar haar moeder's pijpen dansen. Als je dat 20 jaar doet, kan dat niet anders dan vervormen. Heel af en toe verdiept ze zich in romantische 'literatuur'. Tv zou ook kunnen, maar die is er hier nog niet. En niet zolang geleden heeft ze wol en breinaalden gekocht. Alleen zegt zo'n aanschaf niet zoveel.

 Als Mariana iets zou doen (koken, naaien, handwerken, etc.) met al het spul wat ze door de jaren heen vergaard heeft, zou ze geen tijd hebben voor haar baan ipv met regelmaat voor zich uit te turen. Iets hebben is, inzoverre ik het overzie, in ieder geval belangrijker dan iets doen. Hebben èn ervan genieten. Mariana zou geen moeite hebben gehad met het vullen van de 15 kamers op LpM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten