maandag 12 december 2016

Hondeleven

 Van de meelopende honden hinkte er vandaag eentje. En niet voor de eerste keer. Honden hebben een voorkeur om elkaar in de poten te bijten. Ook de teckel heeft behalve een gehavend ego een achterpoot met een stevig wond. Het beestje ligt ver weg gedoken onder een bank. Moet 'm er morgen onder vandaan trekken om te zien of het herstel de goede kant op gaat of een handje hulp nodig heeft.

 Van de andere twee heeft de rastafa-versie ons huis als uitvalsbasis geaccepteerd. De dame echter loopt na iedere genoten maaltijd weer de straat op en loopt -naar steeds meer aarzelen- terug naar het einde van het dorp. Niet dat ze daar een baas of een tehuis heeft. Ze is, als ik het goed begrepen heb, weggelopen uit de roedel van één van beide schaapskuddes, die dit jaar de hellingen compleet geblokkeerd hebben voor het wandelen.

 Volgens mij moet het dier drachtig zijn. Ben wel benieuwd wat het resultaat is, als ze werkelijk jongen gaat krijgen. Zou ook prettig zijn, als dat op een nette manier afgehandeld zou kunnen worden. Maar dan moet de dame niet iedere keer weer de benen nemen, als ze haar bak met brokken naar binnen heeft gewerkt. Mn in de avond heeft het dan wel iets weg van Lucky Luke, die aan het eind van een avontuur de ondergaande zon tegemoet rijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten