donderdag 8 december 2016

Honds

 Houdt de oude garde zich rustig, wanen de aanlopers zich wolven. Wordt je de slaap uitgejankt om drie uur in de ochtend. Wat een stelletje eikels. Feit is, dat er nu het goed koud is 's nachts meer honden in en nabij het dorp verblijven. In de schuren, vuinisbakken en misschien sowieso wel qua bewust voeren is er inmiddels meer te halen dan in het vrije veld.

 Nadeel is, dat je niet de enige bent, die zo denkt en een hoop honden redelijk sociaal zijn maar zeker niet allemaal. En zijn ze het over het algemeen wel, dan kan het toch af en toe blijkbaar nodig zijn om stevig(er) op te treden. Kan met een maag te maken hebben, die om vulling vraagt, of waarschijnlijker gewoon een kwestie zijn van rangorde bepalen dan wel bewaken.

 Onze verrastafate aanloper is in elk geval het lulligtje in deze en wordt met regelmaat op z'n plek gezet. Het heeft 'm al een beet in zijn linkerachterpoot opgeleverd en verder voor mij onverklaarbare correcties van honden waar hij normaalgesproken mee speelt. Het is een jonkie. Misschien nog nieteens een jaar. Enthousiast en een beetje naïef, vrees ik. Leuk beest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten