donderdag 29 december 2016

Ruststand

 Een echte tussen-de-feestdagen-dag. Ik had er niet zo gemangeld voor uit bed hoeven te komen, was in prettigere omstandigheden ook gelukt. Wat naar de blog zitten staren, een paar mensen blij gemaakt (dat hoop ik tenminste) en de laatste betaling bij de aannemer afgeleverd. Werkje van 5 minuten. "Hallo. Alstublief. Ciao of Servus." .... als ik in mijn eentje was geweest.

 Nu koffie, iets ouderwets' met gekookte mais en suiker, fris natuurlijk en .... soep en sarmale of te wel vleesgerecht in koolbladeren met kool geserveerd, weer koffie en een hoop geklets alsof daar gisteren niet al de hele avond mee was gevuld. Nog ff discussie gehad over wat nu het verschil is tussen Soupe en Ciorba. Je ziet dan dat de werkelijkheid altijd weer de theorie links laat liggen. In principe is het soep met een scheut azijn erin. In elk geval zurig. Het effect kan ook met andere middelen worden bereikt, zoals citroensap, citroenzuur, tomatensap, borsch of het water waar de witte kool in heeft liggen marineren cq pekelen. Hier zat van dat alles niks in en was dus geen ciorba, maar dat zag ik verkeerd. Mij best. De smaak was uitstekend. Met soeperige dingen kun je wat mij betreft moeilijk iets verkeerd doen, zolang je er geen pens in verwerkt.

 Niks 5 minuten dus, maar aardig in de richting van 5 uur. Zo vliegt een dag voorbij. De honden nog en dan ben ik -in elk geval tijdelijk- bedrijp. Zo'n dag dus en daar is geen alcohol aan te pas gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten