vrijdag 23 december 2016

Kitsch

 Kerstmarkten te over. Klein. Groot. Bio. Kunst en misschien nog meer variatie. Allemaal met glühwein, diverse punchen, koekjes, kerstballen, mutsen, glasdecoraties, windlichten, zeep, kribben, houtdecoraties, vleeswaren en snoepgoed. Dan heb ik het gros van het aanbod gehad. Alles met meerdere aanbieders naarmate de markt groter is. De grootste is voor het Rathaus met een ijsbaan, waar je werkelijk wat op te schaatsen hebt.

 De wijn werd gelukkig niet in plastic bekertjes geserveerd maar in aadewerken kruikjes van 0,25 l met een statiegeldsysteem in diverse vormen afhankelijk van de markt waar je toevallig bent. Alles natuurlijk stevig aan de prijs. Een beetje kerstboom versiert met ballen, die hier aangeboden worden, zou je een klein kapitaal kosten en de katten naar buitenshuis verbannen.

Zelf niet zo in de verleiding gekomen, afgezien van een kruikje warme wijn en Mariana bij iedere neiging tot aanschaf vriendelijk gewezen op de onmogelijkheden van het transport van de meestal zeer breekbare wensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten