dinsdag 20 december 2016

Buurten

 Na wat op en neer geren tussen 24 en 13 (het is nog steeds niet voorbij!) wilde de overburen mij 'iets' zeggen. Zo brengt Mariana de boodschap. Normaal gesproken betekent dat, dat iemand om geld verlegen zit, maar dat leek me nu niet het geval. Na al de koffie, wijn en borrels die ze aan de werklui hebben gespendeerd, is het nu ws tijd voor een soort van dank aan de mafkees, die het allemaal betaalt.

 Met Mariana, want anders minimale conversatie, de oversteek gewaagd. De man uit z'n middagdut gerukt en uitgenodigd naar binnen te komen. Hij schoot direct de kelder in, want we moesten een wijntje drinken. Vervolgens ontspint zich een gesprek, dat ik globaal kan volgen oa omdat de gesprekken altijd weer hetzelfde patroon qua onderwerpen volgen.

 De familie(banden) wordt/worden nagelopen, natuurlijk kwam ook het overlijden van Mariana's moeder ter sprake, de verkoop van varkens, tanden (omdat de vrouw des huizes net met twee tanden minder van de tandarts terugkwam) waarbij het steeds weer een te vermelden feit waard is, dat al mijn tanden nog echt zijn, de aannemer en geld, veel (over) geld.

 De geschonken wijn was niet verkeerd. Zwaar, donkerrood van kleur en ietwat aan de zoete kant. Niet het spul dat ze aan de werklui hadden gespendeerd. Zo maakt iedereen zijn/haar verschillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten