vrijdag 9 december 2016

Lichtdragers

 Waarom ben ik vandaag direct aan de slag gegaan met de lampen? Past niet echt in het patroon van de laatste tig jaren. Was het om Mariana een plezier te doen? Zou best kunnen, een derde een plezier doen, werkt bij mij vrij aardig als stimulans. Maar goed, dan zou ik ook allang een hoop andere dingen gedaan kunnen hebben, wat echter niet het geval is. Misschien toch iets meer iets voor mezelf gedaan?

 Dat er ook hanglampen bij moesten, heb ik tenslotte in eigen beheer bedacht en geregeld. Al die indirecte verlichting is aardig om bij te kletsen en niet mis te grijpen bij de olijven, maar boek en andere tekstvormen vragen om meer gericht licht. Dus een drietal hanggevallen boven de tafel. En die hangen dus nu en doen het nog ook.

 Precisiewerk. Een beetje een uitdaging ook. En eenmaal bezig het streven om het niet alleen bij de lampenkappen te laten. Natuurlijk kwam er iets meer bij kijken dan een stekker in het stopcontact steken of een kabeltje doortrekken. Maar voordat ik alles op gevoel moest doen vanwege de gevallen avond, werd de rotzooi op de tafel vol in het licht gezet. Ai, mindere bijkomstigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten