woensdag 7 december 2016

Traagheid

 Heerlijk laat het bed uit. Volgens mij bij negenen voor ik er eindelijk naast stond. Heerlijk alleen in huis. Niks tweebenigs dat in de wegloopt. Nadeel is, dat ik het huisvuil ophalen ben misgelopen. Eigenlijk zou ik niet over 'nadelen' moeten beginnen, maar het is echt onhandig. Dank de bouwvakkers zit de 'papier en plastic'-bak bomvol en de volgende leegbeurt is pas weer over veertien dagen.

 Ik heb er vanochtend ook helemaal niet aan gedacht. Ook niks gehoord, terwijl de passage van de vuilniswagen me normaal gesproken opvalt. Die lui zijn ook niet erg van een vast tijdstip. Soms hebben ze het dorp al voor achten gehad maar pas na het middaguur is ook mogelijk. Niks aan te doen. Dat wordt een extra zak of twee en dan hou ik al het glaswerk al apart. Hoe ze dat gescheiden willen verzamelen, nadat het eerst in de vuilniswagen is versplitterd tussen al het papier en plastic met de nodige scherven op de straat, is mij zo'n raadsel, dat ik beloten heb opzoek te gaan naar een andere oplossing.

Maar heerlijk uitgerekt en rondgedraaid dus. Enige minpuntje was de koffie of beter de ontbrekende bulter. Dat van het vuilnis drong pas tot me door op de terugweg van de honden. Nog een koffie en dan zien wat we van deze dag maken en of het aub kan zonder misplaatst commentaar of  waarschuwend vingertje uit eigen gelederen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten