zaterdag 31 december 2016

Voortsukkelen

 Zometeen een paar hoofdstukken lezen, vervolgens een aantal uur achter overleunen op bank, in bed of in het zwembad en ik heb alle bedachte mogelijkheden van vanochtend gehad. Nog 9 uur te gaan. Een hoop gedaan in de afgelopen 4,5 uur. Als je zo met de tijd bezig bent, verdwijnt het idee, dat ie vliegt. Misschien iets om te onthouden.

 Bij een fatsoenlijke Latte Macchiato in de bar, die om 11:00, dus na de sluiting van de ontbijtperiode open ging, een oude FAS doorgewerkt. Er is altijd wel wat interessant genoeg om te lezen. De mogelijkheden van de Duitse taal blijven me charmeren. Afgezien van de inhoud is het lezen op zich vaak al een genot. Natuurlijk prettig als het onderwerp me ook aanspreekt, maar voor de taalbeleving maakt het weinig of niets uit.

 Aansluitend bleek het stadscentrum uitgestorven, als je het vergelijkt met de drukte van gisteren in het winkelcentrum. Op de Piata Mare werd een muziekpodium en vuurwerkstellage opgebouwd ten koste van de helft van de kerstmarkt. Het overgebleven deel van de markthutjes maakte een misplaatste indruk. Een beetje zoals in Wenen voor het Rathaus op de tweede Kerstdag. Wel nog wat geld kwijtgeraakt in een van de zeldzame plekken, waar je hier muziek_Cd's kunt kopen. Het is een tamelijk obscuur aanbod, maar op de een of andere manier zit er, die ene keer dat ik er verdwaal, altijd wel wat tussen. Misschien is het wel voornamelijk vanwege de wens om iets nieuws te hebben. Maakt ook niet uit. Ik ga thuis luisteren. Straks.

 Ondertussen terug in de bar. Een soort ijkpunt in deze dagen. Nog een koffie ertegen aan en het Zigeunerboek onder handbereik. Nog 8,5 uur te gaan, waarvan 5 tot aan het begin van de feestelijke afsluiting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten