woensdag 7 december 2016

Lek?

 Het sneeuwt. De oude sneeuw nog niet verdwennen en nieuwe vlokjes vallen aardwaarts. Iemand zou het buitnlicht moeten dimmen, zet ik de kaarsen voor het ramen en de de glühwein op het vuur in de openhaard. De terracotta moet weer aangezwengeld worden. De open constructie van het huis trekt bij de temperaturen onder nul het qua verwarming maar net. Deels omdat ik zit te wachten op een thermostaat voor de vloer in de tuinkamer, dan kan de ketel een slag hoger, maar ik geloof niet, dat dat alles oplost.

 Gisteren nog wat kleine ongemakken ontdekt in de badkamer. Twee van de drie dubbele(!) raampjes verzamelen een hoop water in hun tussenruimte en dat zou volgens mij niet moeten kunnen. Enige condens zal zeker op de koudste kant niet geheel te vermijden zijn, maar als die dingen goed sluiten, kan dat nooit meer worden. En het buitenraam, notabene met dubbelglas, beslaat. Dus er komt geen koude lucht naar binnen maar er ontsnapt warme lucht naar buiten. En badkamerlucht is vochtig. Eens met de ramenboer praten als ie verschijnt voor de ramen van het gastenhuisje.

 Ander probleempje heeft met een dooie hoek te maken qua beweging van de lucht. Precies de koudste hoek van het huis, waar de waterdamp van het badderen niet circuleert met de rest van de badkamerlucht maar neerslaat op het tegelwerk en naar beneden druppelt. Alles betegeld, maar toch is dit niet, wat het zijn moet. Eens bedenken wat ik daar aan kan doen of tenminste verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten