donderdag 8 december 2016

Bezigheden

 Bij negenen in de avond en voor het eerst de tijd en rust om achter mijn laptop te zitten. Eerst wilde m'n muis niet en bleek een nieuwe batterij niet de oplossing. Ondertussen ging de aannemer ondanks de -5 of zo ineens aan de slag. Weliswaar met een heuse graafmachine ipv hakkend, spittend en scheppende werknemers. Twintig centimeter vorst in de grond maakte het met regelmaat zelfs de graafmachine moeilijk.

 Of ik mijn auto weg wilde zetten. Willen wel, maar de accu dacht daar anders over. Dus duwen en demonteren. Ondertussen nog niet aan koffie toegekomen. Met die koffie in bad, want om twaalf uur stond mijn masochistisch uurtje gepland en het was al voorbij half elf.

 Het kneden deed goed. De pijnpunten verdwijnen langzamerhand. Met hernieuwde soepelheid half Sibiu afgestruind opzoek naar de nieuwe plek van de glasboer. Voor het speciale glaswerk snap ik de man, maar normale ruitjes moeten toch echt simpeler te verkrijgen zijn, dan ergens achteraf op een voormalig fabrieksterrein.

 Toen de kerstboom nog en extra kattebakvulling. Vier katten schijten aardig wat af. Niet meer gewend na al die jaren vrijheid buitenshuis. Kan me niet herinneren dat het vorige winter een probleem was. Er zijn natuurlijk twee nieuwkomers, die (nog) niet buiten komen en twee oudjes, die de nieuwe verwarming erg weten te waarderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten