zondag 4 december 2016

Tekstval

 De wolk bijgewerkt tot aan mijn persoonijke jaarwisseling. Begonnen in 2008 en sindsdien op 1298 pagina's ruim 780K woorden vuil gemaakt, klinkt lullig, verbruikt voor het bijhouden wat me zoals bezig hield of waar ik me me bezig heb gehouden. Een veelvoud ervan is in de grijze massa blijven hangen en nooit in vaste vorm gegoten. Een deel is weer aanleiding geweest voor blogvulling, al is die overlap slechts minimaal.

 Wat moet je ermee en moet ik me daar wel mee bezig houden? Een simpele combi van muisklikken en toetsenaanslagen en het hele zooitje is verdwenen. Toch beduidend minder werk, dan als je dat allemaal zou moeten verbranden of minimaal door de shredder halen. En qua bewaren .... een Cd-schijfje is meer dan voldoende. Anders dan al die notitieboeken, die zo in de pré-digitale tijden bijeengekomen zijn.

 Toch, als je bewaren ergens iets zinvols vind hebben, voelt z'n stapel papier een stuk vertrouwenswekkender aan dan een bestandje. Dan toch maar alles minimaal 1x uitprinten? Ik weet nieteens of ik dat wel wil. Het is een massa. Maar niet alleen daarom. Het is vooral lucht, veel lucht. Lucht, die de inkt op het papier nog niet waard is, laat staan het papier zelf. Misschien ga ik ooit strepen, waarschijnlijk niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten