donderdag 29 december 2016

Buurten

 Gut, bijna middernacht en het is geeneens oudjaar. Een hele avond Roemeens aangehoord en gaande de avond mijn aandacht vrijaf gegeven. Herinneringen ophalen aan leraren en dorpsgenoten en het onvermijdelijke bijkomende cq aanvullende geroddel zou ook niet aan mij besteed zijn geweest, als het in het Nederlands was gebeurd.

 Bij binnenkomst natuurlijk wijn, fris/water en koffie, pinda's (2 soorten), gedraaide deegstengels en een uitgebreid assortiment koekjes. Uitgenodigd voor de koffie, of misschien heb ik dat er zelf van gemaakt, want over eten was niet gesproken, terwijl wel duidelijk gekookt werd en wij in de loop van de avond ook warm eten voorgeschoteld kregen. Gebak toe, weer koffie, fris en wijn doorlopend aangevuld en de halfgeleegde pinda- en koekjesschalen terug op tafel. Kringetje rond. Alles in een kakafonie van nog steeds nauwelijks voor begrip bruikbare klanken.

 Auto op de heenweg sneeuwvrij moeten maken. Iets wat bij de weg nog niet geheel gelukt was. Gelukkig geen nwe sneeuw voor we van stadje naar dorp terugreden. Desondanks wennen. Weinig ervaring met deze weersomstandigheden. Zonder deuken of kleerscheuren thuisgekomen. Bedrijp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten