dinsdag 13 december 2016

Huiselijk

 Vandaag een hernieuwde poging tot een huiselijke dag. Het bekende riedeltje: opruimen, schoonmaken, ruimte creëren. Dat de aanleiding een koerier is, die ergens tussen 10 en 17 denkt langs te komen, zal ik maar niet al te zeer benadrukken. Dat geeft teveel gewicht aan het element 'wachten' en is dodelijk voor elk andere activiteit. Ik maak dus niet het huis schoon in afwachting van, maar ben 'toevallig' thuis als iets geleverd wordt, omdat ik lekker druk ben met huishoudelijke klusjes. Niet alleen het oog wil wat, ook de grijze massa weet de juiste presentatie te waarderen.

 Buiten doet een winters zonnetje z'n best. Binnen is het een godsgruwelijke klerezooi. Ipv een ontembare drang de tent eens een goeie beurt te geven, heb ik een onverklaarbare trek in een goede espresso met een oude armagnac. Komt hooguit eenmaal per jaar op dit soort tijdstippen voor en mn ergens op een boulevard in Parijs of op het Capitole in Toulouse. Geen verkeerde stemming en gelukkig niet iets dergelijks in huis. Moet misschien verandering in komen, maar dat gaat vandaag niet meer gebeuren.

 Gewoon de vertaalslag maken naar de dagelijkse beslommeringen met prettige bijverschijnselen. Muziekje op zetten, die espresso is geen enkel probleem, beetje klooien met de vaat. Aanrecht is tegenwoordig in een handomdraai op orde, bed verschonen, stofzuiger (waar blijft die robot voor zijn nachtelijke taakje?) door de kamers halen, kerstboom naar binnen zetten, lampen aan boven de tafel, want zal inmiddels wel einde van de middag zijn, en aan het eindspel met de papieren beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten