zondag 11 december 2016

Flexibiliteit

 Nog iets van 10 dagen en de dagen krijgen weer meer licht. Inmiddels moet ik uiterlijk 16:30 met de honden de deur uit, wil ik niet zoals gisteren Katrien kwijt raken, omdat zij mij niet hoort en ik haar niet zie. Wat me daarbij opviel in de afgelopen dagen, was, dat nergens in de huizen (nog) gewerkt wordt. Wat moet gebeuren is gebeurd.

 De beestentrek, weet ff het woord niet te spellen, is al vroeg gestopt dit jaar vanwege de vroege sneeuwval. In maart of april begint dat weer en hoewel het vertrek in de ochtend redelijk gelijk blijft, verschuift de terugkeer in de namiddag met het verloop van het seizoen. Op z'n laatst zo rond negenen in de avond en tegen het eind van de periode komen de beesten tegen vieren al terug. Bij terugkomst wordt gevoederd, gepoets, gemolken etc.

 Dat is door de mndn heen dus een verschil van vijf uur. Uren waaraan men zich geruisloos aanpast. De beesten moeten opgewacht, poorten geopend, voer gegeven, etc. Werkzaamheden die nu bij vieren al gebeurd zijn. Geen gedoe op de binnenplaatsen als ik passeer met de honden. Eigenlijk best knap. Flexibele werktijden, seizoensafhankelijk ritme. Het kan! Mocht ik mijn oude baas van SW nog een keer tegenkomen, moet ik niet vergeten hem dat onder zijn neus te wrijven, met z'n gelul over noodzakelijke aanwezigheidsuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten