zaterdag 10 december 2016

Maagvulling

 Tijdens het zoveelste hapje buiten de deur me voor de zoveelste keer gestoord aan het volledige gebrek aan creativiteit, dat in de keukens, die Agnita rijk is, tentoon gespreid wordt. Behalve dat het altijd en overal iedere keer weer hetzelfde aanbod is, dat aanbod meer of minder belabbert op tafel komt en als je voldoende trek heb ook nog een zweem van smaak weet te wekken, voelt het iedere keer aan alsof ik gevoederd wordt ipv eten voorgeschoteld krijg.

 De soep, hoewel je daar weinig aan verkeerd kunt doen behalve 'm niet warm genoeg opdienen, het vlees (gegrilld of gepaneerd), de salades (het enige wat echt vers is) en andere bijgerechten kent zo weinig fantasie qua smaak en opmaak, dat je haast gaat denken, dat het verboden is om de gerechten op een andere dan de wettelijk voorgeschreven wijze te serveren.

 Gelukkig kennen we inmiddels restaurants in de wijdere omgeving, die wel in staat blijken om een maaltijd een feestje voor oog en smaakpappillen te maken ipv enkel voor de maag, maar iedere keer minimaal 35 minuten (Sighisoara), een uur (Sibiu) of meer (Cluj, Brasov) te rijden om het begrip tafelen enige acceptabele invulling te verschaffen, gaat me te ver. Al is het maar omdat tafelen met water net zo'n verkeerde combinatie is als rijden met drank. Wat is het alternatief? Precies: zelf koken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten