maandag 5 december 2016

Dagbesteding

 Wat is nou van mijn dag terecht gekomen? De lekke band is gerepareerd en terug onder de auto geschroefd. En daar is het oorspronkelijke idee van de dag ook aan z'n einde gekomen. Nee, ook nog een deel van de was gedaan. De rest van de tijd is opgegaan aan een krant, het terugzetten van plastic sierdeksels op Mariana's wintervelgen, het (eindelijk) persen van de druiven voor 2x 10 liter wijn in spé, waarvan direct één fles kapot ging dank een kleine tik van de andere fles, met alle noodzakelijk dweil- was en opruimacitiviteiten vandien. Zonde van al het werk, maar gelukkig geen 25l-fles.

 Inmiddels was het bijna donker en moest snel iets met de honden. Koken was er compeet bij ingeschoten, hapje buiten de deur dus. Al met al tijd voor de avond vanaf 20:45. Dat is tegenwoordig bijna bedtijd. Zonder fatsoenlijke verlichting op de laptop klooien kan. Een ouderwets boek ter hand nemen bij een kaarsje is natuurlijk ontzettend romantisch maar verre van praktisch. En in bed lezen is mij nog nooi langer gelukt dan 1 of 2 alinea's.

 Ik beperk me tot het verbazen over de wereld en mezelf, staar wat voor me uit in het halfdonker en ga voor de tenen er voor mijn gevoel van af vriezen in bad en naar bed. Zo'n nacht als gisteren zou niet verkeerd zijn. Het schijnt niet te kunnen, maar het geeft toch het gevoel, dat heel langzaam een tekort aan slaap wordt weggewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten