vrijdag 16 december 2016

Sprintje

 Drukte om me heen. Voor de deur vordert de bestrating ondanks de min-temperaturen buiten en binnen de poort is het bedrijf van de ramen en kozijnen bezig deze te plaatsen. Het gastenhuisje krijgt er direct iets compleets van. Geen gapende gaten meer. De betimmering met dakbedekkingsfolie bracht daar geen verandering in.

 Om acht uur stonden de lui al voor de deur. Uurtje gereden. Vroege vogels. De aannemer verschijnt deze dagen niet voor half tien en komt hier vijf autominuten vandaan. Ondanks dat het werk in een 'rottempo' gaat, zijn ze bijna de hele dag bezig geweest. Kozijnen plaatsen en stellen, purschuim spuiten, ramen erin, luiken erop, afwerkrandjes (schuimcamouflage) aan de buitenkant, nog wat kleinheden en hop naar het volgende raam. Een genot om die lui bezig te zien.

 Huisje nu dus lucht- en waterdicht. Nog verre van belogeerbaar maar dat ga ik volgende jaar stap voor stap zelf in vullen en voor het grootste deel ook doen, stuccen daargelaten maar misschien zie ik daar wel helemaal van af.

 Ondertussen naderen ook de parkeerplekken aan de overkant hun voltooiing. Het is jammer dat de trap naar de tuinkamer zeer waarschijnlijk niet voor het eind van het jaar geplaatst gaat worden en dus de parketvloer daar niet gelegd zal zijn voor Oud- en Nieuw, anders was het een mooi afronding van een drukdoenerig jaar geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten