zaterdag 17 december 2016

Dagverloop

 Na de krant de kerstspullen van zolder getrokken. Vijf verhuisdozen vol. 5!! Voor een kerstboompje van kramp 1m20 en de omvang van een catwalkmodel. Ja, van werkelijk alles hebben we meer dan genoeg en kun je bij keukenspullen nog stevig uitdunnen obv kwaliteit gaat dat bij kerstboomdecoratie niet op. Dat is hooguit een kwestie van smaak en waarom zou de mijne daarin beter zijn dan Mariana's door de jaren heen bijeen verzamelde curiositeitenkabinet? Mijn smaak is anders, da's een feit.

 We hadden twee bomen willen maken. Zou een wereld van verschil zijn geweest. Misschien volgend jaar maar nu, voor die paar dagen, dat we tussen Kerst en Oud/Nieuw hier zijn, is dat niet de moeite waard. Je zou het spul tot het voorjaar kunnen laten staan, maar met ons gebrek aan ruimte lijkt me dat geen optie.

 Eigenlijk had er geen plek voor de kerstboom moeten zijn, waar het ding nu opgetuigd staat te stralen. De keukenboer had met hand op het hart beloofd, dat de stoel-krukken voor bij het kookeiland er voor de Kerst zouden zijn. Ik zie dat er niet meer van komen. Net als het bed, dat er volgens mij al had moeten wezen. Waarom iets beloven waarvan je op z'n minst niet weet of het gaat lukken? Net als de loodgieter, die deze week met 99% zekerheid een thermostaat kwam plaatsen, die al weken in de pijpleidng zit, maar er dus nu weer niet uit is gekomen. Loze beloftes. Irritant èn onpraktisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten