vrijdag 30 december 2016

Pré-oudjaar

 Wonderwel aangenaam geslapen. Het kan dus ook de goede kant op draaien. Fit kan ik me niet noemen. Daar zijn nog een paar van deze nachten meer voor nodig. Wel nog een keer kort van de geest-eigen bioscoop mogen genieten. Blijft een vreemd verschijnsel, dat je heel gericht dingen kunt zien, die er werkelijk niet zijn. Het zijn meestal geen driedimensionale projecties maar daarom niet minder verwonderlijk. Ook aardig, dat in kleur- en figuurkeuze rekening wordt gehouden met de tijd van het jaar. Prachtige felrode linten, strikken en rozen. En niet simpelweg van boven naar beneden maar van links of rechts komend en dan in het midden een bocht neerwaarts maken.

 Het meest typische, bedenk ik me nu, is, dat het steeds op glas gebeurd. In Frankrijk op het raam naar het meer en nu op de glasdeur tussen bed- en badkamer. Moet te verklaren zijn, maar nu ff niet door mij.

 Inmiddels rustig en wel aan mijn tweede koffie. Vandaag weer pakken en vertrekken. Weer een uurtje verderopmaar lekker met eigen vervoer, geen rammelende vliegtuigen. Tot maandagochtend onder vreemde pannen en hopelijk in een rugvriendelijker bed. De kerstversiering in Sibiu bewonderen. Zijn we dit jaar nog niet aan toe gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten