vrijdag 23 december 2016

Vienna

 Vanuit een van de bars van het hotel gezeten achter een aangenaam glas rode wijn genietend van het niet zo drukke vrijdagavondverkeer op Der Ring. Op een paar minuten na 24 uur in Wenen. En ik moet zeggen, het valt niet tegen. Groot. Ruim. Een veelvoud aan kerstmarkten. Gelukkig zonder amokmakende trucks. Massa's winkels natuurlijk, helaas veel bekende namen daaronder. Zara, H&M, Calcedonia, Desigual (of zoiets) en de bekende riedel Chanel, Versace, YSL, dure tassen en nog duurdere horloges. Zelfs een gigantische grote Peek & Cloppenburg. Even voelde ik me teruggezet in de tijd. Heerlen. Jaren zeventig.

 Hotels maken een belangrijk deel van het centrum uit. Gerenomeerde lokale namen als Sacher en verder de hele bekende wereld van pracht en praal. En bijna allemaal met bars, koffie-en-koek cafés en restaurants. Veel Aziaten onder weg en ook de nodige Nederlandstalige gespreksflarden opgevangen.

 De winter is natuurlijk niet de tijd van het jaar om een stad te ontdekken. Kouwe voeten, ontbrekende terassen maar de plek heeft voldoende om in voorjaar of eind zomer terug te keren. Uurtje. Vliegen dan wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten