dinsdag 13 december 2016

Kou

 Daar zitten we weer. Weer een dag. Lang geleden, dat ik zo gedacht heb. Weer wit waar groen net begon te overheersen. Komende nacht -13º en dan blijft het de komende twee weken in de nacht rond de -10º hangen en overdag rond de nul. Volgens mij allemaal iets heftiger en eerder dan een jaar geleden.

 Eind van de week komen de ramen voor het logeerhuisje en dan zou de waterleiding, die daar omhoog komt voor beide huizen net op tijd voor mogelijk bevriezing zijn beschermd. Als een kubieke meter ruimte net onder het aardoppervlakt voldoende moet zijn om wateraansluiting, watermeters, e.d. van bevriezen te vrijwaren moet een heel huisje bovengronds meer dan voldoende zijn voor hetzelfde effect, lijkt me zo. Ik ga er nog wel wat overheen leggen, maar niet de hele constructie met electrische kabeverwarming en steenwol, die ik afgelopen winter geïnstalleerd had.

 Het zou nou jammer zijn als de winterse omstandigheden het afmaken van de bestrating voor het huis onmogelijk gaan maken. Zitten de overburen een winterlang met een benenbreeksituatie voor hun deur ipv een strak gelegde parkeerplaats voor vier auto's, waar ik dus ook geen bruik van kan maken. Maar dat is natuurlijk het minst belangrijke element.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten