maandag 12 december 2016

Helderzien

 "12-12, mooie datum en hopelijk een wat minder lamlendige dag als gisteren. Het is, dat het blog van vulling is voorzien. Verder is het gisteren gebleven bij het langzaam omkiepen van mijn stemming. Wat begon met "Ha, lekker een dag voor mezelf" eindigde in irritaties over bijna alles incl. mezelf."

 Een aardig beginnetje vanochtend tot ik me realiseerde, dat ik als de sodemieter onder de douche en richting de kneeddame moest. Dat was ergens in de buurt van 09:41. Twintig minuten later moest ik in de auto zitten ipv in bad stappen. Een uur rijden ipv relaxt badderen.

 Een dag die zich vervolgens vulde met kleine ergernissen tot op het moment van schrijven van deze woorden. Communicatie. Blaffende honden is zeker niet alles, maar daarvan weet ik, dat ik het niet versta. Al die lui die willen dat ik Roemeens leer maar zelf te lui zijn om iets aan hun Engels, Frans of Duits te verbeteren, daar krijg ik soms een punthoofd van.

 Ik heb aan de nodige dingen een hekel en bedenken wat anderen bedoelen is d'r één van en zeker niet de minste. Dat ik zaken zes keer of nog vaker op verschillende manieren moet uitleggen in de hoop dat ergens iets van begrip aanhaakt, wordt net zo vanzelfsprekend gevonden als, dat ik in één keer snap wat met de gehandicapte zinsbouw en verminkte woorden bedoeld wordt. Zou prettig zijn als mijn directe omgeving net zo veel moeite zou doen om hun Engels te verbeteren, als ik poog het Roemeens te begrijpen. Misschien zelfs stoppen met het Engels, zou zaken een stuk helderder maken. Grrr, ergerlijk en dan ook nog jankende honden ter completering. Ik ga gillen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten