zondag 4 december 2016

(On)waarschijnlijkheid

 Gisteren een goed stuk werk verzet in de keuken. Uiteindelijk nog een koelkast uitgeruimd en schoongemaakt ook. Zien wat we daar vandaag achteraan weten te plakken. De tafel? Zou mooi zijn, maar iets zegt me, dat het moment daarvoor nog niet aangebroken is. Vraag is alleen wat er nu tussen gaat komen. Zie vooralsnog geen dwarsliggers aan de horizont verschijnen. Toch is het stug, dat het in al de weken nog steeds niet tot een lege tafel is gekomen. Papieren zijn wel geordend. En een hoop zooi is verwijderd, maar de inhoud van de mapjes ontbreekt het nog aan chronologie en uiteindelijk moeten die mapjes in hanteerbare dozen, die duidelijk geëtiketteerd zijn. Mn dat laatste anders schiet je met die hele ingreep nog niks op.

 In theorie zou dus aan het eind van de middag een van papieren ontdane tafel kunnen staan te schitteren in onze entree-kamer. Ik probeer de waarschijnlijkheid van dit mogelijk feit te proeven. Het is niet "Nee" en het is niet "Ja". Wat gaat het worden? Wat gaat in welke richting voor de doorslag zorgdragen? Gaan we de deur uit? Gebeurt iets onverwachts? Staat zometeen iemand met een hulpverzoek aan de deur? Vergeet ik iets en schiet me dat zo dadelijk te binnen?

 Alles kets schouderophalend af. Iets anders dus, maar wat? Of gaat het meest onwaarschijnlijke gebeuren en krijgen we werkelijk het tafelblad weer te zien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten