woensdag 1 mei 2019

Succes

 Niet al mijn groene intenties hebben zo'n dramatisch slecht verloop, als het opkweken van planten voor in de tuin. Na diverse pogingen door de jaren heen, waarvan de meesten nauwelijks tot het niveau van halfslachtigheid wist te komen, staat een vorig jaar gekregen orchidee op het punt om opnieuw te bloeien. De plant heeft het in het begin als vanouds knap slecht gehad. De bladeren zien niet uit, zijn meer dood dan levend. Na meer gerichte en consequente aandacht heeft de plant als geheel zich hersteld en behalve een hele nwe plant op de oude stengel is ook een nwe bloemstengel verschenen, waaraan dus nu een paar knoppen zitten, die letterlijk op het punt van opspringen staan. Het kost bijna een jaar tegen een onoogelijke bladplant aankijken maar dan krijg je er wel iets voor terug.

 Ook de tweede orchidee, die we onnatuurlijk blauw van kleur hebben gekregen in augustus afgelopen jaar, is met een nwe bloeistengel bezig. Deze orchidee is in feite de reden voor de betere verzorging geweest. Ik wilde en wil nog steeds zien of de nwe bloemen dezelfde onnatuurlijk blauwe kleur hebben of dat de eerste bloei bijgekleurd was.

 Het zijn nog steeds niet echt mijn planten en zullen dat ook nooit worden. Ik heb sowieso weinig met planten in huis. Staat mn in de weg. Maar anderzijds doet het deugd, dat orchideeën geen weggooi-planten hoeven te zijn. Zien wie we ze straks in de maag kunnen splitsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten