vrijdag 24 mei 2019

'Buitje'

 Het voordeel van een tomatentunnel blijft niet beperkt tot het voorkomen van de beruchte schimmelrot agv nattigheid, het maakt ook mogelijk om bezig te zijn als het regent. Straks bijv. het continu noodzakelijk 'dieven' en nu moest er nog gespit worden. Maar het ging me toch weer tekeer, dat ik meer heb staan kijken en afwachten dan met mijn gespit bezig te zijn.

 Het leek wel op een pakslaag. Het begon met een bliksemflits en gedonder. Eenmaal, daarna enkel nog water, maar met een kracht die bewondering afdwong. Dat heb je toch minder, als je in de keuken staat met een echt dak boven je hoofd ipv een velletje plastic. Hoeveel water de dorpstraat ook naar beneden komt. De rivier was er in de tuin ook, niet straatbreed, maar een kleine meter van schuur naar het achter de tuin gelegen weiland verbaasde me desondanks. Tja, het water in de grond moet ergens vandaan komen. In het weiland achter de tuin staat inmiddels op plekken alweer meerdere tientallen centimeters water. Drainaige van (èn opgehoogde bedden in) de tuin is geen discussie-onderwerp meer.

 Het werk uiteindelijk wel afgemaakt. De tweede helft planten kan dus straks ook vrij wortelen. Geen zin meer in vandaag. Niet dat het zoveel werk was geweest. Meer een kwestie dat er voor de rest niks gedaan kon worden vanwege de plensbui. Morgen echt boodschappenweer en dan twee dagen buitenweer. Mag hopen dat dat laatste werkelijk klopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten