dinsdag 28 mei 2019

B(l)oeiend

 De orichee stoomt ondertussen aardig door met het produceren van bloemen. Vijf open, een zesde op springen en nog 4 of 5 knoppen te gaan. Echt mooi kan ik de bloemen niet vinden. Ingenieus zijn ze., maar dat heb ik misschien al eens geschreven. Bovendien, als je zoiets koopt staan ze netjes rechtop, soort van in het gelid. Daar is nu geen sprake van. Het zijn drie bloemstrengen en die kronkelen door elkaar heen. Vooralsnog weet iedere bloem een eigen plekje op te eisen, dat wel.

 Het is wel lang wachten, maar dat geldt natuurlijk voor meer planten, die maar 1x pj bloeien. De combi 'aantrekkelijk groen en regelmatig bloeiend' bestaat die? Eigenlijk interesseren me planten, die er alleen voor de bloem zijn, niet zo om mee bezig te zijn. Als je het resultaat van het groeiproces kunt eten, geeft me dat meer voldoening. Niet dat ik iets tegen bloemen heb. Integendeel, maar die koop je, daar stop je geen mndn werk in om ze vervolgens te zien verwelken.

 Ook in de tuin zullen ze komen, die bloemen, maar in alles is het een sluitpost, die er daardoor met regelmaat of eigenlijk ieder jaar weer, bij inschiet. Als het zo doorgaat ook dit jaar weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten