dinsdag 21 mei 2019

Moe(izaam)

 Traag en met tegenzin, maar bezig. Wurgen en trekken. Gelukkig is dat een terrein, waarop ik ruimschoots ervaring heb. Alles is bovendien zeik- en zeiknat. D'r moet een flinke plens gevallen zijn vannacht. Mag de tent de bovenste twintig centimter droog weten te houden, het grondwater trek zich van de tent niks aan. Op een spade diepte is het soppen. Maar dode honden ff buiten beschouwing gelaten zou vandaag moet lukken wat er gisteren niet van is gekomen. Twee rijen planten in de grond!  Ik ga ervoor, al moet het op het tandvlees.

 Dat gaat de middag wel duren. Een slak gaat sneller vandaag. Het onweert alweer aan alle kanten net als gisteren. Toen was ook geen peil te trekken op waar het vandaan kwam en vervolgens heen ging. Kan vandaag schuilen, dat was gisteren minder. Ik denk, dat dit afsluiten wordt. Het komt rap dichterbij. Straks verder .....

 -Vervolg, 15:03-

 .... net geen straatbrede rivier. Het zat er dichtbij en nog met hagel ook. Lekker die overgang naar een landklimaat met z'n zomerse neerslag in mn onweersbuien. De tent maar ff gelaten voor wat ie was. Een echt dak leek me een stuk aangenamer. Straks checken of het plastic deze aanslag van de natuur redelijk heeft doorstaan. Er moet sowie een ander soort afdak op. Iets met meer consistentie dan een velletje plastic, wat het water meer opvangt dan afvoert. Daarom zijn die tunnels ook meestal koepelvorming. Maar eerst grind ruimen en de afvoergoot leeg scheppen. Zal wel niet bij deze ene keer blijven. De zomer moet nog beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten