donderdag 16 mei 2019

Verregend

 Het enige goeie aan vandaag is, dat het weerbericht woord heeft gehouden. Het regent. Als je het daarvan moet hebben .... Mopke beeldt op het ogenblik het beste uit, wat ik voel. Die ligt in de keuken in de weg met een houding van 'wat heeft leven voor zin met zo'n stomme kap om mijn kop'. Ik heb daar geen kap voor nodig en ga ook niet in de keuken in de weg liggen. Verder begrijpen we elkaar volkomen.

 Grootste verschil wordt duidelijk over een week als de kap af en de hechtingen eruit gaan, dan dendert Mopke weer met ouderwetse energie door Coves en haar leven. Ik zie me dat niet zo gauw doen. Het weer van vandaag past bij mijn stemming zonder me daar speciaal aan aangepast te hebben. Zon bevalt me stukken beter, maar als ik eerlijk ben, past dat voor geen meter in de betekenis dat het een versterkend of stimulerend effect heeft.

 Hoewel, nou, oké, een beetje dan. Het maakt meer gewenste activiteit mogelijk, dus meer afleiding, dus zou je kunnen spreken van een verzachtend effect waar regen de boel schoonspoelt cq bloot legt. De zon laat vergeten. De regen herinnert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten