vrijdag 31 mei 2019

Aanvalsplan

 Miezerige dag. Uitstekend weer voor de tuin, ware het niet, dat die absoluut geen behoefte aan nog meer water heeft. Het is nog niet zo erg als vorig jaar, toen ik de neiging kreeg om sawa's aan te leggen in de tuin maar toch triest en treurig voor de tijd van het jaar.

 Desondanks vanalles gedaan en mn veel gekeken en bedacht. D'r zijn weinig klussen waar ik zo mee aan de slag kan. Om te beginnen moet voor de meesten klussen materiaal aangeschaft worden en wat minstens zo belangrijk is, is het feit dat zo ongeveer alles al het andere in de weg zit. De enige plek waar dat niet voor geldt is de uitbouw van de schuur, die als werk- en rommelhok bedoeld is. Die is volledig leeg en kan naar wens ingedeeld en ingeruimd worden, waardoor de was- en voorraadkelder èn het gastenhuis vrij zouden komen en de bal verder kan rollen. Tuinkamer inrichten, werkkamer van verhuisdozen bevrijden, boekenrek maken, etc. etc.

 Zodoende vandaag een paar maal tegen de deurstijl aan geleund gestaan van het toekomstig 'atelier' en me een voorstelling van zaken proberen te maken. Een werkbank over de gehele lengte van de tegenover de ingang gelegen blinde muur wordt het pièce de resistance. Verder opbergruimte voor het gereedschap. Liefst hangend voor het grijpen en geen gezoek in lades, al zal dat laatste gezien de hoeveelheid gereedschap niet geheel te voorkomen zijn. En tenslotte iets voor al die potjes, doosjes en ander soortige verpakkingen vol met schroeven, moeren, spijkers, ringetjes, pluggen, haken, kroonsteentjes, etc. en alles in grote variaties van lengte, dikte, grootte en materiaalverschillen. Moet een genot zijn als alles zijn plek heeft. Is sinds de OudeGracht niet meer het geval geweest.

 Tijdens de denk- en bezinkmomenten het afvalhout gesorteerd en indien mogelijk in aanmaakhoutjesformaat gehakt. Zelfs zoiets stoms als vuurmaken voor de lol maar ook om op te ruimen is in dit weer niet echt mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten