zondag 19 mei 2019

Zweethok

 Het is de dag niet om het over mijn fysieke conditie te hebben, maar spitten in een sauna heb ik nog niet vaak gedaan. Aparte ervaring. Was de wind gisteren bijna spelbreker bij het omwerken van het 'koekperceel' had ik vandaag de neiging om het plastic van de tomatentent te halen en de wind voor enige verkoeling te laten zorgen. Niet het slimste idee als je zo ongeveer staat te stomen en het vallen van de zweetdruppels op een zomerse bui begint te lijken. Maar de kop is er vanaf, da's het belangrijkste. Anderhalf à twee vierkante meter omgewerkt en geschoond van bouwpuin en onkruid(wortels).

 Straks, na de honden verder. Zou mooi zijn als ik de halve tent plantklaar zou kunnen krijgen. Gaat niet lukken, denk ik, maar anders zouden al twee rijen tomatenplanten in de grond kunnen. Per saldo vooralsnog meer grond bewerkt dan ingezaaid of beplant. Is toch het zesde perceeltje waaraan ik bezig ben. Geen record maar de evenaring daarvan met nummer 7 gaat zeker nog lukken. En dan bijhouden en in alle rust stap voor stap verder uitbreiden. Wat dit jaar niet lukt, zie ik volgend jaar wel weer.

 Als ik niet weer van 'scratch' af aan moet beginnen, zou ik volgend jaar een heel eind moeten kunnen komen. Eerst maar 'ns dit seizoen op de rails weten te houden. Een hoop gedoe eigenlijk voor de zes mndn dat je er lol van hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten