dinsdag 14 mei 2019

Tunnelvisie

 Het is praktischer, neemt minder plaats in beslag en toch is het eigenlijk geen gezicht. Zo'n tomatentent of -tunnel moet boogvormig zijn. Kost je gauw vier meter breedte waar je effectief goed 2 van kunt benutten, tenzij je bereid bent om kruipend te tuinieren. Toch zit dat beeld er schijnbaar zo ingeramd, dat ik mijn versie, ondanks alle moeite en het meer dan redelijke resultaat, met enige terughoudendheid aanschouw. Ergens past het niet in het beeld van de tuin.

 Het zal wel wennen, zoals alles went. Het doet wat het doen moet. Bedekt met plastic folie is het direct een andere temperatuur en geen last van de wind. Voor de zomer is de tunnelversie ruim voldoende. Net als de schuur dwars op de tuin. Wil je iets in het late najaar of vroege voorjaar zullen ook de uiteinden afgesloten moeten worden. Voor het moment heeft dat geen prioriteit. Zeker de achterkant niet. Die staat zo dicht tegen het varkenshok van de buren aan, dat van die kant nauwelijk regen naar binnen kan vallen. Van de voorkant is dat anders, maar dat hoeft niet direct deze week geregeld te worden.

 Nu, in de betekenis van de komende dagen, spitten. Ook het van onkruid verschoond gebleven stuk, dat onder het zeil vandaan is gekomen. Alles bij elkaar gaat het niet gek. De burger krijgt weer iets meer moed. Het zal niet worden, wat ik me begin april bedacht, maar meer dan waar het vorige week in leek te blijven steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten