zaterdag 18 mei 2019

Des weers

 Spitten, planten, spitten. Het plan voor vandaag. Van een tweede keer planten gaat het ws niet komen. Het tomatenperceel is bepaald geen koek. Nog stijver dan nu en ongetwijfeld gebroken gaat het dan naar een trouwerij. Weer investeren in andermans feestje. Een collega van Mariana. Misschien heb ik haar ooit een keer gezien.

 Hoewel het weerbericht iedere dag weer de neerslagvoorspelling voor de eerste komende 2-3 dagen naar beneden bijstelt, zouden een paar echte mooie en droge dagen welkom zijn voor het werk in de tuin. De op langere termijn (14 dagen) voorspelde regendagen blijken bij nadere beschouwing steeds weer onweersdagen te zijn. Dat verschuift de neerslag naar het eind van de middag of begin van de avond en maakt het zoals gisteren geen vanzelfsprekenheid dat het überhaupt zover komt. Het kan makkelijk overtrekken en een dal verderop pas losbreken.

 Het enige lichaamsdeel dat blij is met deze weersgesteldheid is mijn kruin. Die kan bijkomen van de eerste verbrandingen bij gebrek aan kruinbescherming. Heb een hekel aan iets op mijn kop en daar protesteert mijn hoofdhuid weer tegen. Kan daarvoor tegenwoordig ook bij het weerbericht terecht. Die hebben het naast de zinvolle info over nat en droog ook betuttelend over insmeeradviezen, hooikoortsalerten, migraine en reuma. Nog ff en je krijgt ook afwaterings- en ontlastingstips met de atmosferische gesteldheid mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten