woensdag 22 mei 2019

Hergroeperen

 Een dag om alles weer op de rijtjes te krijgen. Na het stug blind doorbijten van gisteren iets soepeler met de werkelijkheid proberen om te gaan. De tuin heeft de afgelopen week niet alleen veel energie maar ook de meeste tijd gekost. Ergo andere zaken zijn blijven liggen. Blijft een manco dat je je alleen psychisch in meerdere personen kunnen opsplitsen, anders zou ik het wel weten. Eentje voor het huishouden en koken, eentje voor de tuin en de beesten, eentje voor het klussen, eentje voor het bloggen en ander Pc-activiteiten, eentje voor het lanterfanten en terrashangen en dan nog een eentje voor de resterende rommel. Nu moet dat allemaal met twee handjes geklaard worden.

 Een pas op de plaats dus. Gareel herstellen en morgen of overmorgen fris verder met de tijd en aandacht opeisende tuin. Misschien lukt dat zelfs vandaag nog. Qua weer zou het een goeie zijn, maar qua water mag het nog wel een dag zakken. Was gisteren nauwelijks te doen. Minimaal een kilo aarde onder elke schoen hebben plakken en handen die eerder in pap leken te wroeten dan in aarde. Enkel voor de kleur maakte het niks uit.

 Ik weet niet wie inmiddels ongeduldiger is. Ik of de tomatenplanten. En er is meer onder de ontbrekende zon dan tomatenplanten alleen. Mogelijk biedt het weekeinde enig soelaas. Het weer lijkt dan wat aangenamer voor buitenwerk. Sowieso zijn de temperaturen niet verkeerd met 20-25º elke dag. Met de overvloedige neerslag zou iets te regelen moeten zijn, anders overkappen we gewoon de hele tuin ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten