maandag 13 mei 2019

Uitgewerkt

'Kapot' is een groot woord, maar ik kom in de buurt. Na negenen een punt achter deze dag gezet. Het geraamte voor de constructie staat. Alle gemaakte rotzooi is weer opgeruimd. Het niet gebruikte materiaal afgedekt. Ik heb mezelf overtroffen. Niet die mezelf van 25 jaar geleden, maar gewoon die van nu. Niks was recht vandaag. Waterpas gaat dan een heel eigen leven leiden. Wat je recht maakt lijkt scheef, wat scheef is lijkt recht.

 Op net iets meer dan twee meter loopt de tuin tien tot twintig centimeter af. Van links naar rechts zijn de verschillen meer dan het dubbele. Het is geen perfect rechte constructie geworden, maar ik ben tevreden. Het resultaat is meer dan het gangbare maximaal haalbare. De stabiliteit cq stijfheid links en rechts een stutje geholpen. Of het een zware storm doorstaat, weet ik niet, maar alles wat daar onder blijft mag geen probleem zijn.

 Plek voor vier rijen tomatenplanten. Vijftien op een rij. Zestig planten. Daar had ik de helft zelf van willen opkweken, maar als ik 10 plantjes in de volle grond kan zetten - èn die alle tien overleven- is het veel. Met de pepers is het niet veel beter. Wordt kortom weer groot inslaan op de markt. Zal deze week zo ongeveer de laatste week zijn, dat het plantenaanbod ruim is en je iets te kiezen hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten