woensdag 8 mei 2019

Losgekoppeld

 Het wil niet echt vandaag. Met de nodige dingen bezig geweest maar alles op de automatische piloot van de automatische piloot. Het gaat allemaal langs me heen. Ongeopend. Onverwerkt. Onbetrokken. Lopende band. Autonome handelingen. Een hoofd dat niet bezig is met wat de handen doen. Ook niet bezig met andere dingen trouwens.

 Het enige concrete resultaat is een partij gewassen kleren. Wilde 'schone kleren' schrijven, maar daar twijfel ik al jaren zoniet decennia aan mbt wat er na het doorlopen van het gekozen programma uit de machine komt. 'Schoner', dat gelukkig wel, maar schoon? Ik geloof daar niet veel van. Te lage temperatuur, te weinig water, stoffen die nauwelijks nog wat verdragen kunnen, etc. Ja, als je tweemaal per dag je kleding verwisselt en je inspanning beperkt blijft tot het aanslaan van een paar toetsen, dan misschien, maar ook alleen de eerste paar keer, dat je het spul wast.

 Zijstraatje van het moment. Zulke afslagen zijn me vandaag verder niet overkomen. Doen wat gedaan moet worden is mooi meegenomen, maar om daarvoor in een automatisch aangestuurde flow terecht te komen, is niet, om niet te zeggen, nèt niet mijn streven. Een vleugje zingeving is zelfs bij de afwas gewenst. Enkel bij het betalen van rekeningen ben ik bereid om van dat zingevende element af te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten