maandag 6 mei 2019

Nattigheid

 Maandag, De regen is er nog niet, maar we gaan er vandaag niet aan ontkomen. Maakt me weinig uit. Het is was- en afwasdag en ik denk dat Telecom het wel prettig vind als ik mijn telefoonrekening betaal. Ze kunnen dan wel mijn uitlijn blokkeren, waar ze erg snel mee zijn, maar daar hebben ze mij niet mee, want bellen doe ik met mijn mobiel hooguit tweemaal per jaar. De rest gaat via Wifi en dat werkt gewoon. Maar oké, betalen hoort er bij, is er deze, sorry, afgelopen mnd nog niet van gekomen. Je moet ook niet op de 8ste of 9de waarschuwen als je het geld pas de 20ste wilt hebben. Automatisch afschrijven is niet alles, maar ook dit heeft zo zijn mindere kanten, al zijn die in dit geval voornamelijk voor de ontvanger.

 Soppen dus en heen en weer lopen naar 24. Een dag waar ik verder niet over hoef na te denken. De blauwdruk kan blindelings gevolgd worden. Kan ik mijn grijze kronkelpaden gebruiken om te bedenken wat en vooral hoe ik dat 'wat' ga doen in de rest van de week. Als ik de weersvoorspelling mag geloven wordt het een natte meimnd en moet ik echt iets met een afdak dan wel kas voor de tomaten anders kan ik me de moeite van het kopen en planten besparen omdat ze verschimmelen voordat ze bloeien laat staan vrucht zetten.

 April had een paar weken langer moeten duren om aan het idee van 'die zee van tijd' recht te doen. Het is weer dringen geblazen. Hoogseizoen in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten