zondag 19 mei 2019

Tuins

 De dag redelijker doorgekomen dan verwacht. Op z'n sloompjes, maar zonder serieuze afknapper mijn bezigheden in de tuin voortgezet. Niks wat verder het verhalen waard is. Een prozaïsche uiteenzetting over spitten en in de grond wroeten met mijn handen om eruit te halen, wat ik er niet in wil hebben, behoort op dit moment niet tot mijn kwaliteiten, die ik ten toon kan spreiden.

 Ook aan het begin van de avond was het gewoon weer prettig om in de tuin bezig te zijn. De zelf opgelegde stress om voor de Ijsheiligen de tuin in orde te hebben heeft plaats gemaakt voor zien hoever ik dit jaar ga komen. En dat bevalt stukken beter. Verder dan vorig jaar ben ik sowieso al, tenminste wat de bewerkte vierkante meters betreft. Qua wat ik in de grond stop volgens mij nog niet. Maar maakt dat wat uit? Denk het niet.

 Nu eerst de tomaten in de grond zien te krijgen. Ook een paar meloenplanten mogen meegenieten van de warmte in de tent. Zou gewaardeerd moeten worden, volgens mij. Dan iets met bonen, augurken, sla, mais, misschien nog een keer erwten, etc, etc, etc. De courgettes schieten er volgens mij dit jaar bij in. De vele mogelijkheden is een van de aantrekkelijke kanten aan deze hobby, want zo mag je het bij mij wel noemen. De tuin is geen moetje met aardappels, uien, sla, wortels, selderie, pepers en tomaten. Zo gauw ff inschattend wat hier in de gemiddelde tuin staat. Ik vergeet de kolen en misschien onderschat ik mijn collega tuinders wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten