woensdag 29 mei 2019

Onbevattelijk

 Gaat het het volledige failliet van het Nederlandse rechtspraaksysteem worden of wordt er eindelijk eens vanuit het slachtoffer en de nabestaanden gedacht ipv rekening gehouden met de dader? Panhuis die Anne Faber op z'n geweten zou hebben, als hij een geweten gehad had, wil strafvermindering omdat hij niet netjes gearresteerd is en sindsdien bij tennis z'n backhand niet meer echt kan gebruiken ... Als ik het niet op meerdere plaatsen had gelezen, zou ik denken dat iemand een macabere grap met me probeert uit te halen.

 Een slachtoffer dusdanig verminken dat haar vader haar enige dagen later, als ze gevonden is, nauwelijks herkent en dan het lef hebben om te klagen over een gebroken schouder, omdat de arrestatie niet met fluwelen handschoenen is uitgevoerd?? Hoe krijg je het uit je strot? Dat geldt mn voor de dader maar in mindere mate ook voor zijn advocaten. Snap ook niet, dat er types te vinden zijn, die zo iemand met z'n verdediging willen bijstaan.

 De eerste veroordeling van 28 jaar vind hij onmenselijk ... Dan zou hij zich van kant maken. Hoeveel mensen zullen dan denken "Oooo, dan doen we snel een paar jaar minder!"? Laat hij zich aub van kant maken en snel ook. 28 jaar is echt te lang, niet voor de persoon maar voor de kosten, die dat met zich meebrengt voor de maatschappij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten